از زمان آغاز تظاهرات مردم عراق در تاریخ ۱ ـ ۱۰ ــ ۲۰۱۹ تاکنون موضع گیری های آمریکا تغییرات و نوسانات بسیار زیادی داشته است.

از زمان آغاز تظاهرات در تاریخ ۱ ـ ۱۰ ــ ۲۰۱۹ تا کنون مشاهده می کنیم که نمودار موضع گیری های آمریکا شاهد تغییرات و نوسانات بسیار زیادی بوده است. این نمودار در حال حاضر نشان دهنده  عقب نشینی موضع آمریکا می باشد. کاهش تنش های اخیر و عقب نشینی جوخه های آمریکایی از خط حمله به منطقه الخضرا در تاریخ ۱۰ ـ ۱۲ ت ۲۰۱۹ نیز این حقیقت را تأیید و تأکید می کند. دلیل این موضع گیری را می توان در موارد زیر خلاصه نمود:

۱ ـ وارد عمل شدن مرجعیت به خط حوادث به منظور جلوگیری از خطر فروپاشی روند سیاسی یا وقوع جنگهای خیابانی در عراق همچنین جلوگیری از تلاش آمریکا در راستای ایجاد کودتای نظامی. این موضع گیری از سوی مرجعیت زنگ خطری بود که به آمریکا اعلام کرد معادلات در صحنه ی عراق متحول شده است و به نفع نجف اشرف عوض شده است، و آمریکا قادر نیست که با مرجعیت مقابله نماید.

۲ ـ خروج عشایر جنوب در اعتراض به عملکرد جوخه های آمریکایی و سر دادن شعارهایی علیه دخالت آمریکا و عربستان و تأیید مرجعیت، به آمریکائیان فهماند که در مقابل انقلابی مردمی به فرماندهی عشایر علیه جوخه های آمریکایی قرار گرفته اند و آمریکا ناچار است که عقب نشینی کند.

۳ ـ خطبه ی مرجعیت که در آن صراحتا به ملت اعلام کرد: ((افراد نفوذی را از صفوف خود طرد نمایند)) پیام واضحی بود برای آمریکا که تهدید مرجعیت بسیار خطرناک است، چرا که آمریکا تأثیر فتوای ((جهاد کفایی) مرجعیت را از یاد نبرده است. فتوایی که توطئه ی داعش را شکست و عراق را پیروز نمود. لذا به طور حتم خطاب مرجعیت علیه توطئه های خارجی می تواند موضع گیری مردمی را علیه جوخه های آمریکایی عوض کند.

۴ ـ آمریکا ناچار به این نتیجه رسید که براندازی روند سیاسی در عراق به نفع آن نیست. چرا که متوجه شد مرجعیت و مردم ضد آن قرار دارند و در صورت براندازی روند سیاسی و برهم زدن امنیت در عراق، نظام و روند سیاسی جدید را آمریکا رسم نخواهد کرد بلکه این حوزه ی نجف و قم است که این مهم را به سرانجام خواهد رساند.

۵ ـ از دیگر عوامل عقب نشینی موضع آمریکا اقدامات خشونت آمیز عناصر آمریکایی در تظاهرات می باشد. این اقدامات واکنش مردمی را بدنبال داشته به مردم عراق اجازه حرکت در تظاهراتی که این عناصر در آن حضور دارند را نمی دهد. این مسأله باعث کاهش عدد و حضور مردمی در تظاهرات و اعتراضات عراق شده و آمریکا را به عقب نشینی مجبور نمود.

۶ ـ از دیگر عوامل مهمی که آمریکا را به عقب نشینی و اعلام شکست واداشت این بود که مرجعیت از طریق خطبه ها و موضع گیرهای حمایتی و پشتیبانی های مالی و غذایی تظاهرات خود را پناهگاه تظاهر کنندگان شریف و ملی معرفی نمود تا مشخص شود کسانی که زیر سایه ی آمریکا قرار دارند افراد نفوذی ـ طبق نامگذاری مرجعیت ـ می باشند.

۷ ـ رسیدن نیروهای الحشد الشعبی به میدان التحریر با انبوهی از جوانان انقلابی و یک روز بعد تظاهرات آستانه های مقدسه به آمریکا درس واضحی داد که نجف (حامی کشور) می باشند. و این که مرجعیت و مردم هوشیار و آگاه هرگز و به هیچ قیمتی صحنه را برای آمریکا خالی نمی کنند.

۸ ـ خطاب عادل عبدالمهدی که در آن از استعفای خود به درخواست مرجعیت خبر داد ضربه ی دیگری بود به آمریکا غیر قابل توصیف. (آمریکا از این طریق میزان قدرت مرجعیت را در واقعیت سیاسی و حکومتی فهمید.)

۹ ـ آمریکا متوجه شد که تظاهرات از سیطره خارج شده و به هرج و مرج و آشوبهای غیر قابل کنترل مبدل شده است و به این ترتیب فهمید به تنهایی سرنخهای بازی این تظاهرات را در دست ندارد. علاوه بر این که متوجه شد باد این تظاهرات به نفع کشتی های آمریکا نمی وزد و آمریکا دخالت مرجعیت و سران عشایر علیه خود را به حساب نیاورده است.

۱۰ ـ آمریکا به حسب ـ گزارش نیویورک تایمز ـ متوجه شد نمودار تعداد تظاهر کنندگان رو به کاهش است و این مسأله باعث شد آمریکا پس از دو ماه از برخی شخصیتهای قدیمی خود درخواست کمک کند تا این کاهش را جبران نماید. اما جبران این کاهش تعداد تظاهر کنندگان که عامل آن اطاعت مردم از توصیه های مرجعیت است به آمریکا این پیام را داد که معادله ی مردمی علیه آن مبدل شده است.

۱۱ ـ آمریکا یک درس جدی و خوب گرفت که خلاصه ی آن: اگر به جوخه های آمریکایی اجازه ی عبور از پلها به سمت الخضراء را بدهند فرصت مناسبی را برای شهروندان تابع مرجعیت فراهم خواهد نمود تا دماغ آمریکا را به خاک بمالند.

کد خبر 581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =